Academische+partners+3.png
 

Wat is karaton?

‘Karaton’ is een educatieve avonturengame die kinderen met leesproblemen helpt en motiveert om met hun leerstoornis om te gaan. Het spel benadert taaleducatie op een creatieve en humoristische manier, met uitdagingen én beloningen op maat van elk kind zodat het niet aanvoelt als een extra taak of huiswerk. Lezen kan immers ook leuk zijn! 

 

In minder dan 2 minuten!

Flwo logos.png

Wat maakt Karaton uniek?

 
 
 
 

Motivatie

"Het spel Karaton is opgenomen in ons totaal aanbod rond lezen. Kinderen kijken er echt naar uit. Er zijn er die letterlijk zeggen: 'Nu lees ik graag!' Doelstelling bereikt voor de programmamakers!"

Personalisatie

"Karaton is een op maat gemaakt motiverend programma dat rekening houdt met het unieke aspect van dyslexie. Zowel therapeuten en ouders kunnen het kind stap per stap begeleiden en opvolgen."

Fun

"Ik heb een jongen in begeleiding die tot voor kort lezen en spelling haatte. We zijn nu elke week een halfuur op Karaton aan het spelen. Wat een verschil. Hij kan niet snel genoeg in mijn bureau zijn. Bedankt voor dit fantastische spel!"

 
Kathleen.png
 
Joyce.png
 
Helene.png
 

Kathleen Carlier
Zelfstandig logopedist

Joyce Denyft
Zelfstandig logopedist

Heleen De Rore
Zelfstandig logopedist


Karaton Academy voor professionals

Karaton wordt ondersteund door een webplatform voor logopedisten, zorgleerkrachten en/of (ortho)pedagogen, de ‘Karaton Academy’.  Daarmee kunt u elk kind individueel opvolgen. Via het platform kunt u ook de instellingen van het spel
en de moeilijkheidsgraad van de verschillende soorten oefeningen aanpassen.


Wat Karaton in u praktijk kan betekenen:

Naamloos-2.png

Overzicht

Op het webplatform krijgt u een overzicht van alle kinderen die Karaton spelen. In één oogopslag kunt u zien hoeveel goede en foute woorden de kinderen hebben gemaakt, welke oefenvormen ze geoefend hebben en welke dagen ze gespeeld hebben. U kan bovendien een ongelimiteerd aantal kinderen toevoegen!

Controls.png

Instellingen

Als professional kunt u alle oefeningen aanpassen aan de individuele noden van elk kind. Deze worden in het spel vertaald naar motiverende en gepersonaliseerde oefeningen. Ook kunt u op basis van de resultaten de instellingen opnieuw aanpassen zodat het kind sneller vooruitgang maakt.

Task.png

Opdrachten

Met een paar muisklikken kunt u opdrachten maken om de kinderen te testen op wat ze geleerd hebben voor thuis of tijdens de therapie. Zo krijgt u meteen een overzicht van de probleemwoorden.

Naamloos-3.png

Resultaten & opvolging

Via 'Karaton Academy' kunt u de resultaten van elk kind opvolgen. Die worden gemeten op basis van leessnelheid en leeskwaliteit. U kunt dan zelf zien bij welke woorden er nog veel fouten gemaakt worden en welke woorden het kind al onder de knie heeft. Daarnaast ziet u in één oogopslag hoeveel woorden het kind oplost per dag of week.


Karaton kwaliteitsgarantie

Karaton kwam tot stand dankzij verschillende partners die waakten over de academische onderbouwing van de game.