Logo web.png
 
 
 
 
karaton-ouders-beeld-4.png
 
karaton-pack-11.png

Trail

- Test 14 dagen gratis
- Ontdek Karaton


Pack 2.jpg

Aankopen

- Altijd oefeningen op maat
- Statistieken per kind
- Oefen paradijs (in game)

€96 /jaar

 
 
 
 
Academische+partners+3.png
 

 
 

KARATON, DE GECOMBINEERDE KRACHT VAN EDUCATIE EN GAMIFICATION

Om de best mogelijke educatieve tool te bouwen is Karaton gemaakt in samenwerking met de Hogeschool Gent. Karaton combineert wetenschappelijk bewezen technieken met de look en feel van een echte game. Deze combinatie is de ideale manier om kinderen van onze digitale maatschappij te stimuleren om te oefenen.

 
 

 
 

WAT IS DE KARATON ACADEMY?

Karaton voor professionals bestaat uit 3 delen namelijk het Karaton spel voor kinderen, de Karaton academy voor professionals en ouders. Professionals hebben een overzicht van alle kinderen die ze begeleiden met Karaton en kunnen oefeningen op maat instellen per kind. Omdat het belangrijk is om dagelijks te oefenen kunnen professionals ouders uitnodigen om een account aan te maken en zo hun kind thuis verder te laten spelen.

Karaton is de perfecte tool om uw kids op te volgen en te motiveren tijdens de therapie.

Tats andere kant.jpg

 
 
3.png

NIET OEFENEN MAAR GAMEN!

Omdat kinderen in onze huidige maatschappij opgroeien met games in de hand hebben wij van deze trend gebruikt gemaakt om het aangename aan het nuttige te koppelen en de focus van het gamen te gebruiken om kennis op te doen.

 

 
 

CONSTANTE EVOLUTIE

Hoe meer oefeningen het kind maakt, hoe hoger zijn leesniveau, hoe meer hij zijn
paradijs kan inrichten en eilanden kan gaan verkennen.

 
progres-5.png

 

WOORDEN SPLITSEN EN HOUT HAKKEN?

Momenteel zijn er 4 leestechnieken in Karaton geïntegreerd die elk individueel ingesteld kunnen worden. Deze technieken zijn: flitsend lezen, splitsen, spellen en herkennend lezen. Alle technieken worden gebruikt in verschillende mini games. Vb: Om hout te hakken moeten kinderen woorden splitsen in lettergrepen.

Hakken.jpg
 

 
niveau.jpg

IEDEREEN OEFENT OP ZIJN EIGEN NIVEAU

Elk kind is uniek en dat zijn leesproblemen ook.
Via de Karaton Academy kan je per kind unieke woordenlijsten samenstellen en zo stapsgewijs het niveau verhogen.

 

 

EFFICIENTERE 1 OP 1 SESSIES

Nodig als professional kinderen uit om thuis ‘verder te gamen’. Via de resultaten pagina kan je per leestechniek de pijnpunten detecteren, een optimaal leertraject uitstippelen en doelgerichter werken tijdens de persoonlijke sessies.

Stats ipad copy.jpg
 

 

JE WORDT GEEN MOZART DOOR 1 KEER PER WEEK TE OEFENEN

Lezen en schrijven is zoals elke andere skill. Je moet er actief elke dag op oefenen om er beter in te worden. Karaton combineert daarom oefeningen met spelelementen. Uit studies blijkt dat 15 minuten per dag oefenen beter is dan één maal per week 2 uur oefenen.

 
 
karaton-cup.jpg

KARATON COMMUNITY


Karaton wordt ondersteund door een webplatform voor logopedisten, zorgleerkrachten en (ortho)pedagogen, de ‘Karaton Academy’. 

Daarmee kunt u elk kind individueel opvolgen. Via het platform kunt u ook de instellingen van het spel en de moeilijkheidsgraad van de verschillende soorten oefeningen aanpassen.


 
 
Karaton handleiding.jpg
 

NIEUW! DE KARATON HANDLEIDING!

Al je vragen over de game worden nu beantwoord in de nieuwe Karaton handleiding. Van “Wat is het doel van het spel?” tot “Hoe loop ik precies rond?” of “Wat betekenen al die vreemde iconen?”. Kom dit alles en veel meer te weten in onze 37 pagina’s tellende gids met afbeeldingen van tips en tricks.


 
 

 

PROFESSIONALS OVER KARATON

 
 
K1.png

Nu spelen

k2.png

Hulp nodig?

k3.png

Onze blogs