HAPPS-57.jpg

Karaton voor ouders

Karaton is een avonturengame die taaleducatie op een creatieve en leuke manier benadert waardoor de leesmotivatie bij kinderen verhoogt. Naast het spel ontwikkelde het team ook een webplatform voor zorgprofessionals. Een platform waarmee de vooruitgang van elk kind opgevolgd kan worden. Ook zijn deze professionals opgeleid om hierin de instellingen van het spel en de moeilijkheidsgraad van de verschillende oefeningen aan te passen aan het niveau van elk kind.

Wij merkten al snel dat ouders ook nood hebben aan de opvolging van hun kind. Omdat de meeste ouders niet opgeleid zijn om deze aanpassingen te maken op het webplatform lanceren wij op 24 mei een volledig automatische versie van Karaton. Het niveau van de oefeningen wordt in deze nieuwe versie automatisch aangepast naargelang de antwoorden van het kind. Als een kind veel goede antwoorden geeft, wordt het niveau geleidelijk aan moeilijker. Antwoordt het kind regelmatig foutief, wordt het niveau verlaagd.

 

Wat maakt Karaton zo speciaal?

Uw kind speelt samen met zijn of haar personage de hoofdrol in een uitdagend avonturenspel. Hun personage komt terecht op een onbewoond eiland waar ze door het verzamelen van materialen hun eigen paradijs kunnen uitbouwen. Doorheen het spel komt het personage in aanraking met tal van leuke opdrachten en uitdagingen, de zogenaamde 'mini-games'. Deze zijn zo gemaakt dat ze de kinderen hun leescapaciteit aanscherpen zonder dat ze aanvoelen als extra taak of oefening.

 
medaille.png

Elke dag nieuwe oefeningen

Je kind krijgt elke dag nieuwe oefeningen die bovendien automatisch worden aangepast aan zijn/haar niveau. Zo kan je kind blijven spelen en uitgedaagd worden.

hoedje.png

Ontdekken, verzamelen en bouwen

Karaton is een open avonturenwereld waar je kind op verkenning kan gaan en tal van uitdagingen kan spelen. Door materialen te verzamelen kan je kind zijn/haar eigen paradijs bouwen.

grafiek.png

VOLG DE DAGELIJKSE VOORUITGANG

Via het webplatform, de Karaton Academy, krijg je een visuele weergave te zien van de vooruitgang die je kind maakt per leesniveau. Bovendien kunnen het aantal gelezen woorden van je kind makkelijk gevolgd worden.

 

Tot slot willen we met deze nieuwe versie de ouders ook extra betrekken bij het onderwijs. 'Thuisbetrokkenheid heeft namelijk een grote en positieve impact op het kind.' (Hans van Crombrugge, pedagoog)